cirkel
top

Mogelijkheden bij Centrum de Cirkel


Vasten, reinigen en ontspannen

Genietend van 'even niets meer moeten', van het comfort van het gebouw, de veilig- heid van een kleine groep èn onze verzorging kom je al gauw tot het centrale woord:


Loslaten

  • Loslaten van je normale voedingspatroon, door sap- of theevasten.
  • Hierdoor wordt het loslaten van afvalstoffen in je lichaam bevordert. Allerlei kwaaltjes als vermoeidheid, griep, verkoudheid en stijve spieren en gewrichten kunnen hiermee voorkomen of verbeterd worden.
  • Omdat lichaam en geest één zijn volgt het loslaten van de druk en spanningen van de dagelijks beslommeringen, waardoor je je heerlijk ontspannen en vitaal gaat voelen.

Als de 'R' in de maand is, nemen sommige mensen extra vitamines. Wij proberen onze èigen vitamines in de groep te brengen:

Rust en voor iedereen de Ruimte

Wij hebben dan ook geen harde therapieën in ons programma opgenomen. Iedereen doet alleen mee als hij of zij daar zin in heeft. Genieten van de 'R's èn onze aandacht en verzorging staan bovenaan.


Hoe gaat reinigen?

Je kunt kiezen voor thee- of sapvasten. Als vasten je slecht bevalt, kun je mild-vasten met fruit en rijst.

Bij sapvasten wordt er 2 tot 3 keer daags groentesap 'gegeten'. Dit groentesap wordt door ons vers bereid uit biologische groenten. Je kunt hierbij onbeperkt kruidenthee drinken. Bij theevasten drink je de gehele dag alleen maar kruidenthee. Voor diegenen die voor het eerst gaan vasten is dit minder geschikt.

Eventuele klachten als honger, hoofdpijn of duizeligheid kunnen ontstaan doordat het lichaam de losgemaakte 'slakken' en afvalstoffen niet snel genoeg kan uitscheiden. Hier ondersteunen we met specifieke kruidentheeën, tincturen, pakkingen, klysma's, Bach-remedies en andere natuurgeneeskundige therapieën. Ook de massages en yoga-oefeningen zijn afgestemd op dit reinigingsproces en bevorderen de uitscheiding.

Voor het programma Klik hier

bottom